Så höjer du värdet inför husförsäljningen

När du har bestämt dig för att sälja ditt hus har du en hel del att fundera på. De vanligaste frågorna handlar om hur du ska göra din bostad mer attraktiv på bostadsmarknaden och vad du bör tänka på för att höja bostadens värde. Vad behöver du tänka på när du vill sälja ditt hus och gå med vinst?

Finns det några fördelar med att sälja bostaden och försöka höja värdet innan husförsäljningen? Vilka hus är mest populära på marknaden och varför? Läs mer här om vad du bör satsa på om du vill höja bostadsvärdet inför försäljningen.

Värdera bostaden

Det första du ska göra är att kontakta en mäklare med kompetens att värdera hus för att få reda på vad din bostad är värd i befintligt skick. Mäklaren kan också ge dig ovärderliga förslag på specifika åtgärder och reparationer som kan höja bostadens värde. Det är med andra ord viktigt att anlita rätt mäklare både när det gäller värdering och försäljning. Mäklaren har lokalkännedom och vet vad potentiella kunder vill ha.

Kök och badrum

Du kan satsa på mindre renoveringar för att åtgärda skönhetsfel utan att det kostar dig en förmögenhet. Om din bostad har ett rymligt och inbjudande kök samt ett fräscht badrum har du tur. Det är nämligen områden som har betydelse för köparna och det kan öka bostadens värde att uppdatera badrum och kök.

Inspirera köparna

Köparna kan försättas i rätt sinnesstämning med hjälp av följande knep:

  • Välplacerade möbler
  • Neutrala färgval
  • Ren och fräsch miljö

Som säljare ska du definitivt satsa på homestyling där du i samråd med en stylist ser över varje rum i bostaden för att möblera på rätt sätt. Köparna vill kunna föreställa sig hur det skulle kännas att faktiskt bo i ditt hus. Det kostar en liten slant, men det ökar bostadens attraktionskraft markant. Fördelen med att anlita en professionell mäklare som värderar och säljer bostaden samt en inredningsexpert som stylar den är att du får ut betydligt mer vid försäljningen. Ta experternas tips på allvar för att göra en så bra affär som möjligt när det är dags att sälja bostaden och gå vidare till nya objekt.